Coaching – een bewezen proces

Vrouw, Trap, Carrière, Zakenvrouw

Elf basisbeschrijvingen van coaching

Coaching is een bewezen proces dat significante resultaten en tastbare voordelen laat zien van de toepassing van zijn technieken. Coaching is effectief op de volgende gebieden.

1. Oorzaken van gebrek, onbalans en tekort2. Pakketten van management en drukte (op het werk en thuis)3. Veerkracht en aanpassing4. Verbintenis5. Wijzigen6. Afhankelijkheid en betrokkenheid7. Motivatie en leren8. Achteraf en strategie9. Visie en doel10. Loopbaanplanning, rollen en verantwoordelijkheden11. Coachen is bemoedigend in plaats van instrueren.

Wie heeft coaching nodig?

Als individu of team kun je coaching inzetten in je werk en je relaties:

1. De persoon of het team kan vastzitten met iets dat niet werkt om hun doelen te bereiken.2. De persoon of het team is bezig om iets op te ruimen, en het opruimen ervan kan geleid hebben tot een blokkade die het bereiken van specifieke doelstellingen belemmert.3. De persoon of het team kan moeilijkheden ondervinden bij het omgaan met een conflictprobleem. Zie #1.4. De persoon of het team kan zich ongemotiveerd voelen.5. De persoon of het team kan een kloof hebben tussen hun informatie en vaardigheden, en waar ze moeten zijn om effectieve resultaten te bereiken.6. De persoon of het team gebruikt mogelijk niet het meest effectieve gedrag dat tot effectieve resultaten leidt.7. De persoon of het team kan geïrriteerd raken door het gebrek aan waarneembare vooruitgang.8. De persoon of het team kan het gevoel hebben dat ze te veel of te weinig doen.9. De persoon of het team kan de weg niet zien om de meest gewenste resultaten te bereiken.10. De persoon of het team kan het gevoel hebben dat de methoden van training en ontwikkeling niet werken.

Kwaliteiten van goede coaching

Coaching is een proces van het ontwikkelen van effectieve processen, systemen, vaardigheden, perspectieven en perspectieven. Het is een manier om mensen te helpen hun niveau van zelfbewustzijn, zelfkennis, samenwerking en veranderingsbereidheid te vergroten. Het is een oefening in universiteiten van individuen, families, teams, organisaties, teams, werkgroepen en ondernemingen van rituelen, rituelen en rituelen.

Coaching is een manier om nieuwe gewoontes aan te leren tussen mensen en groepen mensen. Op de werkplek kan het worden gebruikt om nieuwe baanideeën op te doen, waardevolle leiderschapsrollen in teams en in teams te nemen. In de gemeenschap wordt het gebruikt om vertrouwen in de gemeenschap op te bouwen. In het gezin wordt het gebruikt om de verandering in een individueel en gezinssysteem tot stand te brengen. In de school wordt het gebruikt voor het verbeteren van organisatiegedrag, klassikaal onderwijs en coaching.

Coaching is een relatie tussen een 'helper' en de 'gecoachte'. De coach-coachee werkt samen aan het ontwikkelen van een nieuwe staat van goed functioneren. De coach faciliteert verandering in zowel hun persoonlijke als professionele leven. De rol van de coach is om anderen te ondersteunen die van hun huidige staat naar een staat gaan die meer een afspiegeling is van hun doelen, waarden en algemeen welzijn.

Het doel van coaching is om de steun van je coachee te krijgen

o This is costly, but costs are often small. The "coachee" might not recognize their need for help.o Your coachee is predictable. They will procrastinate and become conscious of self preservationso You will attract procrastinating behavior between the coach and coacheeso Your coachee will feel that they are moving both their skills and their performanceso They will be working for empowering reasons, but the coaching will still support themo Do not expect or accept any personal insight orlaughterso Expect an ongoing practical raised examining their Hunter purposes.o Expect to hear about what you do not hear from the coaching process.o Do expect a personal instrumented(or experienced) process with an instrumented process that is the most effective for each and every person.You have to set of coaches.

Coaching is ontworpen om het meest effectief te zijn voor mensen die bezig zijn met hun dagelijkse dagelijkse routine voor het grootste deel van hun coachingbehoefte

De coaching vereist een toegewijde professionaliteit.