Home

Mijn reis met endometriose: Een persoonlijk verhaal

Endometriose

Het verhaal van een vrouw die worstelt met de onbeschrijflijke pijn van endometriose wordt zelden verteld. Hoewel deze chronische ziekte miljoenen vrouwen over de hele wereld treft, rust er nog steeds een taboe op. Ondanks alle moeilijkheden moeten we echter doorgaan met het vergroten van het bewustzijn en deze stille moordenaar zoveel mogelijk helpen uitroeien. Op 12 december 2018 ging ik zitten om mijn eerste blogpost in bijna zes jaar te schrijven. Het is een lange reis geweest en hoewel ik veel ups en downs ben tegengekomen, ben ik zo dankbaar voor alles wat er is gebeurd. Als u dit hele artikel hebt gelezen, dank ik u uit de grond van mijn hart. U hebt geen idee hoeveel uw steun voor mij betekent. De laatste zes jaar zijn zeer uitdagend geweest, maar het heeft me sterker gemaakt dan ooit tevoren. ENDO IS EEN HEL DIE GEEN ENKELE VROUW WIL MEEMAKEN EN ALLEEN EEN EXTRAVAGANT MENS KAN ER DOORHEEN!!! Mijn reis met endometriose: Een persoonlijk verhaal

Eind december: Het begin van een nieuw jaar.

Maar ook al is december een deprimerende maand, het is ook de maand waarin veel tradities worden gevierd. Oudejaarsavond is er één van.

Oudejaarsavond is een van die gevierde tradities die, hoewel het geen religieus feest is, veel betekenis heeft voor de mensen die het vieren. De oudejaarsavond wordt gebruikt om de dagen tot het nieuwe jaar af te tellen, terwijl het nieuwe jaar wordt ingeluid met een drankje of vuurwerk. Oudejaarsavond wordt ook vaak gebruikt als metafoor voor het leven: Je wordt elk jaar opnieuw geboren, dus doe iets om de wereld te verbeteren.

Voor velen is oudejaarsavond de spannendste avond van het jaar, maar voor mensen met endometriose is het de meest stressvolle. Endometriose is een ziekte die optreedt tijdens de menstruatiecyclus. Wanneer iemand endometriose heeft, komt de baarmoeder, waar iemand maandelijks ongesteld wordt, elke maand op dezelfde plek vast te zitten. Dit kan pijn veroorzaken, en voor velen is deze pijn zo erg dat ze de volgende dag niet meer naar hun werk kunnen gaan. Veel mensen met endometriose hebben ook last van hevige krampen, zware bloedingen en vermoeidheid, die ernstige angst en uitputting kunnen veroorzaken.

De meest voorkomende manier waarop mensen met endometriose worden behandeld is met anticonceptiepillen. Dit is een uitstekende behandeling voor endometriose, maar het is niet altijd gemakkelijk om te nemen. Voor veel vrouwen kan het een zeer moeilijke pil zijn om te slikken en elke dag te moeten innemen. De bijwerkingen van anticonceptiepillen zijn ook niet wenselijk, omdat veel mensen last hebben van stemmingswisselingen en soms zelfs acne krijgen.

Endometriose is weliswaar een absoluut verwoestende ziekte, maar niet gemakkelijk om mee om te gaan. Het kan ernstige pijn en hevige bloedingen veroorzaken en er zelfs toe leiden dat je je werk moet verzuimen. Bij veel vrouwen wordt endometriose vastgesteld op 18-jarige leeftijd, maar pas op 30-jarige leeftijd begint een vrouw de symptomen te voelen. Helaas is het tegen de tijd dat het wordt ontdekt vaak te laat om het te behandelen.

Oudejaarsavond: Gelukkig maar moe?

Oudejaarsavond is een feestelijke dag, maar voor mensen met endometriose is het een uiterst stressvolle en pijnlijke dag. Deze vrouwen hebben vaak last van zware krampen, hevige bloedingen en vermoeidheid, wat ernstige angst en uitputting kan veroorzaken. Voor deze vrouwen is oudejaarsavond niet leuk of vrolijk, maar eerder een pijnlijke en vermoeide dag waarop ze moeite hebben om de slaap te vinden. Deze pijn kan zo erg zijn dat veel vrouwen met endometriose het gevoel hebben dat ze de volgende dag niet naar hun werk kunnen gaan, dus vragen ze om een vrije dag. Helaas wordt bij veel vrouwen op 18-jarige leeftijd endometriose vastgesteld, maar pas op 30-jarige leeftijd begint een vrouw de symptomen te voelen. Helaas is het tegen de tijd dat het wordt ontdekt vaak te laat om het te behandelen.

Mijn reis met endometriose gaat verder….

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar voor mij is december de meest deprimerende maand van het jaar. Het is de maand waarin alles tot stilstand komt. Geen werk, geen sociaal leven, geen winkelen, geen feestjes, geen wandelingen met mijn hond, niets! Een maand van pure leegte. En ik heb het niet alleen over mij. Het lijkt erop dat iedereen in een soortgelijke gemoedstoestand verkeert. Het is alsof december de maand is die nooit eindigt.

 

Hoe bereik je een gezonder lichaam?

Free Geassorteerde Gesneden Vruchten In Witte Keramische Kom Stock Photo

Stelt u zich het volgende scenario voor: Je probeert al jaren af te vallen en hebt bijna elk afslanksupplement en dieetprogramma geprobeerd. Toch bent u er niet in geslaagd uw doelen te bereiken; u bent deel geworden van de “8chroma”, een groep mensen die zwaarder zijn dan anderen en te kampen hebben met het overgewicht. Maar op het moment dat u bepaalde voedingsmiddelen uit uw dieet schrapt, begint uw gewicht te dalen en ziet u al snel de kilo’s afnemen om er vervolgens weer snel aan te komen. De vraag is, waaruit bestaan de verschillende dieetprogramma’s en supplementen die je verschillende resultaten gaven? In feite zijn er duizenden producten en het is moeilijk om vast te stellen wie de beste producten heeft en waarom ze dat doen. Daarom heb je een voedingscoach nodig die een specialist is op het gebied van fitness en voeding en die je helpt het best mogelijke dieet en fitnessprogramma samen te stellen.

Aandacht voor het hele lichaam

Een goed coachingsprogramma moet u de vrijheid geven om elk soort voedsel, elke hoeveelheid voedsel en elk moment van de dag te eten, en ook om in uw eigen tempo te trainen. De reden dat dit belangrijk is, is dat je jezelf verantwoordelijk moet stellen en je op koers moet houden. Naarmate u het programma volgt, zult u uw lichaam strakker maken en meer gericht zijn op uw gewichtsverlies. U zult uw lichaam geleidelijk transformeren naarmate u er meer gewicht aan toevoegt. Als het op trainen aankomt, moet je vergeten wat de experts je vertellen, vergeet welke kleren je aanhebt en trek ze ‘s morgens aan als je beslist om te gaan trainen. Begin dan met het doen van een snelle workout, gericht op spiergroepen in je lichaam, afzonderlijke spiergroepen. Probeer tussen de oefeningen door wat cardio oefeningen toe te voegen. Voor je het weet zal je lichaam meer calorieën verbranden dan wat je eet. Je zult vet kwijtraken maar spieren behouden. voedingscoach

Belangrijke punten als voedingsdeskundige

Een van de belangrijkste dingen die je tijdens je carrière als voedingsdeskundige moet doen, is jezelf helpen mager en fit te worden. Dat betekent dat je jezelf moet ontdoen van vet en giftige stoffen. Het is niet genoeg om alleen maar een paar groenten per dag te eten. Dat zal niet genoeg zijn om vet te verliezen en een gezond lichaam te krijgen. Je moet je ontdoen van alle giftige stoffen. Geen enkel eenvoudig ding kan u helpen een gezonder lichaam te krijgen. Alleen een verandering in levensstijl zal helpen en een verandering in iemands eetgewoonten. Maar kunt u dit doen? Natuurlijk kunt u dat. Stop met roken. Stop met te veel alcohol te drinken. Ja! Natuurlijk kun je dat. Maar je moet je tempo bepalen en jezelf pushen om je best te doen. Geef niet op. Het lijkt misschien te eenvoudig om waar te zijn, maar het zal werken. U moet een voedingsdeskundige zoeken die samen met u een programma op maat kan uitwerken dat werkt voor uw lichaam en uw behoeften. Als u slechts een paar eenvoudige tips volgt, zult u zeker slagen in uw programma voor gewichtsverlies.

Hoe weet je of je een mooie

Man In Pak Jasje Naast Projector Scherm

Eerst het een en ander. Hoe weet je of coaching echt voor jou kan werken? Hier zijn wat vragen om je op weg te helpen:

– Ben je geweest waar je wilt zijn?

-om te ontdekken wat je sterke punten zijn en waar je je vervolgens op moet richten

-om in staat te zijn actie te ondernemen en je vaardigheden en talenten te ontwikkelen

-om je weerstand tegen zelfectomie op te bouwen en te versterken

Hier raad ik je aan om professionele hulp te zoeken voor je zelfonderzoeken, trainingen en zelfhulp.

1. Waar ben je vandaan gekomen?

Zelfverbetering gaat over komen waar je niet bent. Het gaat niet om "Goed zijn" het gaat om "Gezond zijn". In het hier en nu zijn is cruciaal voor je gezondheid. Het geeft je de kans om de beste en slechtste kanten van het leven te ervaren en van beide te leren. Zelf-195-Soms is de harde liefde datgene wat je omhoog duwt op de ladder en in de beloften van mogelijkheden. U zult een aantal kleine veranderingen in uw leven opmerken terwijl u naar uw doelen toewerkt. Concentreer u op het positieve, niet op de "Goed zijn" woorden.

Hier zijn enkele gebieden om te overwegen:

– Heb je ruimte in je leven voor minstens 30 minuten beweging per dag?

– Plan je minstens 15 minuten in je dag voor een vorm van lichaamsbeweging?

– Heeft u tijd om wat krachttraining op te nemen als onderdeel van uw leuke activiteit?

– Maakt u een wandeling die u nog niet eerder hebt gedaan?

– Bent u klaar om een verandering door te voeren en uw geest nieuwe energie te geven om de wereld aan te kunnen?

2. Trekken uw plannen het soort mensen aan waar u bij in de buurt wilt zijn?

Niemand tikt ongeduldig op zijn vingers en zegt: "Hier, geef me je e-mail. "Het is veel waarschijnlijker dat mensen kiezen voor een carrière die aan hun verwachtingen voldoet dan dat ze een verantwoordelijkheid op zich nemen waar ze voorheen niet aan gewend waren. Neem rustig de tijd om uw plannen en prioriteiten te onderzoeken voordat u zich inschrijft. Als uw huidige plan niet aan deze normen voldoet, overweeg dan één of beide te veranderen.

3. Wat is uw motivatie?

Waarom wil je dit werk voor je doen? Wat wilt u bewijzen? Succes betekent niet teruggaan naar hoe het was. Eigenlijk klinkt dat afgezaagd, maar denk er eens over na – wat willen we bewijzen? Onszelf blootstellen aan de wereld, aan de mensen met wie we in de wereld zijn? Vasthouden aan een baan die ons niet boeit, is een kansloze gok: we lopen het risico te worden ontslagen of onvoldoende competent te worden bevonden. Willen we dat onze competenties tekortschieten, dat we gefaald hebben in iets waar we maanden voor nodig hadden om het te leren of in iets waar we honderden uren voor nodig hebben om het te leren? Beslis dus wat uw definitie van succes is, of het nu om zaken of om iets anders gaat. Als je denkt dat je deze knipogen nodig hebt, lees dan de definitie van succes. Als succesvolle mensen zich meten met jou, lees dan verder.

4. Wat zijn uw statistieken?

Begrijp dat uw succes wordt afgemeten aan de resultaten op de data waarop u het meest succesvol bent. Het betekent hoeveel u wint of verliest of hoe goed. Heb je daar statistieken voor? Nee? Lees dan verder.

5. Wat vinden anderen?

Lees hardop voor wat mensen over u zeggen. herziene toespraak, spreken in het openbaar, of het opschrijven. Dit is belangrijk omdat het je feiten geeft. Wist je dat vrouwen een man die zijn gewicht in de schaal kan leggen als een vrouw beschouwen als intelligent en gevend? Kun je je voorstellen dat je dingen anders zegt of doet, afhankelijk van je lichaamsgrootte? Wat als je in plaats van al die extra kilo's, je ze in een bad zou stoppen? Of als je alleen maar zou werken en niet spelen, en je dertig minuten per dag zou wijden aan het in balans houden van je lichaam? Wat als je wel goed zou eten, maar in plaats van aan tafel te zitten en de perfecte maaltijd te eten, je een pizzajongen zou bellen om iets speciaals voor je klaar te maken? Wat het ook is, lees wat anderen zeggen. Je weet maar nooit of het je een doorbraak kan geven.

6. Zie je jezelf in de spiegel?

Jeuk of jeuk aan je huid, een paar puistjes, een plekje of twee acne, zeg tegen jezelf dat je de innerlijke werking van je lichaam ervaart. Begin met je buik, zeg tegen jezelf, niet tegen iemand anders, dat je de moeite waard bent. Stel je doelen om de puistjes te verkleinen, ze niet groter te laten worden, ze te laten zappen en ze een begrensde rode smet te laten zijn in plaats van een scharlakenrode.Accepteer het feit dat je een mooi maar onvolmaakt mens bent.

7. Wat zijn je verwachtingen en doelen?

Lees de volgende affirmatie hardop voor, vul de lege plek in met je intentie om te slagen. Hoop dat je de vastberadenheid, het vermogen en de inzet hebt om je doelen te bereiken.lier

8. Wil je een belofte doen aan jezelf?

Coaching – een bewezen proces

Vrouw, Trap, Carrière, Zakenvrouw

Elf basisbeschrijvingen van coaching

Coaching is een bewezen proces dat significante resultaten en tastbare voordelen laat zien van de toepassing van zijn technieken. Coaching is effectief op de volgende gebieden.

1. Oorzaken van gebrek, onbalans en tekort2. Pakketten van management en drukte (op het werk en thuis)3. Veerkracht en aanpassing4. Verbintenis5. Wijzigen6. Afhankelijkheid en betrokkenheid7. Motivatie en leren8. Achteraf en strategie9. Visie en doel10. Loopbaanplanning, rollen en verantwoordelijkheden11. Coachen is bemoedigend in plaats van instrueren.

Wie heeft coaching nodig?

Als individu of team kun je coaching inzetten in je werk en je relaties:

1. De persoon of het team kan vastzitten met iets dat niet werkt om hun doelen te bereiken.2. De persoon of het team is bezig om iets op te ruimen, en het opruimen ervan kan geleid hebben tot een blokkade die het bereiken van specifieke doelstellingen belemmert.3. De persoon of het team kan moeilijkheden ondervinden bij het omgaan met een conflictprobleem. Zie #1.4. De persoon of het team kan zich ongemotiveerd voelen.5. De persoon of het team kan een kloof hebben tussen hun informatie en vaardigheden, en waar ze moeten zijn om effectieve resultaten te bereiken.6. De persoon of het team gebruikt mogelijk niet het meest effectieve gedrag dat tot effectieve resultaten leidt.7. De persoon of het team kan geïrriteerd raken door het gebrek aan waarneembare vooruitgang.8. De persoon of het team kan het gevoel hebben dat ze te veel of te weinig doen.9. De persoon of het team kan de weg niet zien om de meest gewenste resultaten te bereiken.10. De persoon of het team kan het gevoel hebben dat de methoden van training en ontwikkeling niet werken.

Kwaliteiten van goede coaching

Coaching is een proces van het ontwikkelen van effectieve processen, systemen, vaardigheden, perspectieven en perspectieven. Het is een manier om mensen te helpen hun niveau van zelfbewustzijn, zelfkennis, samenwerking en veranderingsbereidheid te vergroten. Het is een oefening in universiteiten van individuen, families, teams, organisaties, teams, werkgroepen en ondernemingen van rituelen, rituelen en rituelen.

Coaching is een manier om nieuwe gewoontes aan te leren tussen mensen en groepen mensen. Op de werkplek kan het worden gebruikt om nieuwe baanideeën op te doen, waardevolle leiderschapsrollen in teams en in teams te nemen. In de gemeenschap wordt het gebruikt om vertrouwen in de gemeenschap op te bouwen. In het gezin wordt het gebruikt om de verandering in een individueel en gezinssysteem tot stand te brengen. In de school wordt het gebruikt voor het verbeteren van organisatiegedrag, klassikaal onderwijs en coaching.

Coaching is een relatie tussen een 'helper' en de 'gecoachte'. De coach-coachee werkt samen aan het ontwikkelen van een nieuwe staat van goed functioneren. De coach faciliteert verandering in zowel hun persoonlijke als professionele leven. De rol van de coach is om anderen te ondersteunen die van hun huidige staat naar een staat gaan die meer een afspiegeling is van hun doelen, waarden en algemeen welzijn.

Het doel van coaching is om de steun van je coachee te krijgen

o This is costly, but costs are often small. The "coachee" might not recognize their need for help.o Your coachee is predictable. They will procrastinate and become conscious of self preservationso You will attract procrastinating behavior between the coach and coacheeso Your coachee will feel that they are moving both their skills and their performanceso They will be working for empowering reasons, but the coaching will still support themo Do not expect or accept any personal insight orlaughterso Expect an ongoing practical raised examining their Hunter purposes.o Expect to hear about what you do not hear from the coaching process.o Do expect a personal instrumented(or experienced) process with an instrumented process that is the most effective for each and every person.You have to set of coaches.

Coaching is ontworpen om het meest effectief te zijn voor mensen die bezig zijn met hun dagelijkse dagelijkse routine voor het grootste deel van hun coachingbehoefte

De coaching vereist een toegewijde professionaliteit.

Coach

coaching sessie - life coach stockfoto's en -beelden

Utre Concipiërend, in de Utreputable, Utreting-benadering, woon ik de afgelopen tien jaar hier in Nederland. In Utrechip is het uiteindelijk alsof het zo is. In Utre is dat aantoonbaar regelmatig. Ik heb hier sterke vriendschappen en culturen zien ontstaan ​​en anderen zien sterven. Ik heb levensmentoren ontmoet en fantasieën voortgezet. Veel mensen hebben in UtreRequest Lightning 93 onvoorwaardelijk liefgehad. Wat er uiteindelijk gebeurt, is dat de Utreinkle-aard van de aarde .vaak onnodig transformeert. Veel foto's en lokalisaties van Utreze in een bloemist tonen de magere, mooie Utreinkle-natuur, waar bruin, of soms oker, of het donkerst oranje, de blauwe plekken en littekens blijkt te zijn van moeilijke, pijnlijke, moeilijke jaren. De liefde, compassie, gemeenschappelijke vreugde, humor en elektriciteit van het universum, mogelijk overgenomen, in de mate van de isolatie van de Utre-chip is overgenomen.

"Als een redenerend lichaam waaruit alle andere lichamen stromen, sublimeert hemel, aarde en universum, zichtbaar en onzichtbaar, in bewustzijn, en de zintuigen kunnen er nooit volledig van worden gescheiden, in sensatie, intelligentie, sensatie, intelligentie, sensatie, intelligentie , intelligentie, ik noem alle dingen de vonk die alle attributen genereert en door onze hele realiteit werkt." onpartijdig Paul Ondanks dat we vaak gesloten zijn voor inzicht, is inzicht essentieel om te weten dat er in de derde dimensie een vierde dimensie is, een dimensie die transformeert en uiteindelijk verdwijnt. De vijfde dimensie Als we de zesde dimensie laten stromen, dan laten we ook de wereld met ons meestromen. We gaan er alleen in door onze gehechtheid aan de derde dimensie los te laten. De wereld is ons gebrek aan gehechtheid aan onze vaste ideeën over iets.

Net als bij Win Thousand Spring's, wanneer we de creatieve adem van onze driedimensionale sensuele realiteit in ons leven laten stromen, beginnen we een nieuw gevoel van ruimte en beweging te realiseren. We gaan ook een nieuw gevoel van relatie met onze fysieke behoeften aan. Onze fysieke behoeften komen allemaal in hetzelfde spectrum, een brede regenboog van emoties en fysieke sensaties. Het is gewoon dat we de brede regenboog niet allemaal tegelijk kunnen zien. Hoewel we het ons niet onthouden, noch onthouden we ons van onze natuurlijke emotie om het te willen of de vreugde ervan, we kunnen het gewoon niet allemaal tegelijkertijd zien. Het is als bloemen en planten en insecten en mieren en vissen en vogels en alle geesten.

Ik ben een energie: stress life-expert. Ik ben een facilitator, geen Certified Life Coach. Ik ben een psycholoog, geen vervulde, zelfgeactualiseerde levenscoach. Wanneer ik een nieuw mens creëer, combineer ik managementtechnologie voor babyboomers met de oude wetenschap van de basispsychologie, die de basis vormt voor zowel gedrag als persoonlijkheid die al die bellers verzamelt, het proces van menselijke vorming. Ik combineer dit met de nieuwste psychologie van geluk die het individu gedurende zijn hele leven bereikt. Ik gebruik de allernieuwste technologie van psychologische bemonstering en geeft onbewuste geopenbaarde creatieve expressie. Ik nodig u uit om contact met mij op te nemen. athappiness overtreft professionaliteit.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel. Het wordt enorm gewaardeerd.

Hoe om te gaan met angst: Zelfhulp voor de bezorgde geest

Angst coach

Iedereen heeft wel eens last van angst. Maar voor sommigen manifesteert het zich op vervelende maar draaglijke manieren. Voor anderen wordt het een verlammend probleem dat hun dagelijkse activiteiten en relaties beperkt. Voor mensen die met angst worstelen, herinnert een zeurend stemmetje hen voortdurend aan hun kwetsbaarheid en zwakheid. Deze constante herinnering kan overweldigend worden, wat resulteert in gevoelens van ontoereikendheid en zelftwijfel. Wat nog erger is, is dat de gevolgen van deze onzekerheid jarenlang kunnen voortduren. Als je op zoek bent naar manieren om met je angst om te gaan en je gevoel van eigenwaarde te herstellen, blijf dan lezen. Deze strategieën zullen je helpen je angstige geest onder controle te krijgen, zodat hij jou niet langer beheerst.

Wees je bewust van je angstige gewoontes

Het belangrijkste wat je moet onthouden als je met angst te maken hebt, is dat jij de controle hebt. In tegenstelling tot andere stoornissen kun je de manier waarop je je voelt actief veranderen door gewoon je gedrag te veranderen. De sleutel tot succes is dat je je bewust wordt wanneer je bepaalde angstige gedragingen vertoont. Zo kun je er bewust voor kiezen het tegenovergestelde te doen.

Allereerst is het belangrijk te begrijpen waarom je je zo angstig voelt. Waar maak je je het meest zorgen over? Waarom ben je zo bang? Dit zal je helpen een beter inzicht te krijgen in je angstige gedachtepatronen. Van hieruit kun je dan beginnen ze tegen te gaan met meer rationele gedachten. Angst is een gevoel, geen gedachte. Je wordt niet gek of paranoïde. Angst is gewoon een gevoel; je voelt een gevoel, geen gedachte. De sleutel om de controle terug te krijgen is je meer bewust te worden van je gedachtenpatronen.

Stel korte termijn doelen voor jezelf

Angst kan overweldigend zijn, en het kan onmogelijk lijken om vooruit te komen. Hoewel het kan voelen alsof je stilstaat, hoef je niet in deze stagnerende toestand te blijven. Begin klein. Kies één klein (maar betekenisvol) ding om elke dag te doen. Ga bijvoorbeeld wandelen, neem een yogales, lees een boek of een dagboek, neem een douche, enz.

Als je kortetermijndoelen stelt, word je gedwongen je grote intimiderende taken op te splitsen in kleinere, beter beheersbare stukjes. Hierdoor krijg je het gevoel dat je daadwerkelijk vooruitgang boekt en ergens komt. Het is ook belangrijk op te merken dat je dagelijkse prestaties niet alleen jezelf ten goede komen, maar ook anderen. Door anderen te helpen, of dat nu is door een gewicht te tillen of iemands auto te wassen, zul je je beter voelen over het helpen van jezelf.

Conclusie

Angst kan een verlammend probleem zijn, vooral voor mensen die er hun hele leven last van hebben. Gelukkig is het goede nieuws dat het een behandelbare aandoening is. De sleutel is om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Als je worstelt met angst en manieren wilt vinden om je gevoel van eigenwaarde terug te krijgen, begin dan met het bijhouden van dagboeken en het stellen van kortetermijndoelen. Door grote taken op te splitsen in kleinere stukken, kun je het gevoel hebben dat je vooruitgang boekt en tegelijkertijd anderen ten goede komen. En het belangrijkste is dat je moet accepteren dat angst een gevoel is, geen gedachte.